INICIO -> NOTICIAS -> Traducción en rumano del número 1 de la colección Estudios Internacionales CILEA

Traducción en rumano del número 1 de la colección Estudios Internacionales CILEA

Traducerea în limba română a numărului 1 a colecţiei de Studii Internaţionale CILEA: ’’Studiu comparativ privind guvernanţa corporativă în ţările latine’’

Guvernanţa întreprinderilor şi responsabilitatea socială sunt elemente cheie pentru consolidarea încrederii, integritatea întreprinderillor şi pentru sănătatea economiei şi stabilitatea acesteia.
Sunt mulţi factorii care diferenţiază sistemele de guvernanţă în lume; pe de o parte, aspectele proprii societăţii, ca de exemplu structura capitalului, mecanismele de compensare a organelor de conducere, de adoptare a deciziilor şi sistemele de control; pe de altă parte, factorii externi precum: sistemul juridic, piaţa controlului corporativ, piaţa forţei de muncă manageriale şi gradul de competenţă. Deşi dezvoltarea standardelor de guvernanţă corporativă a evoluat îndeosebi în cazul societăţilor listate pe pieţele de capital, aceasta este relevantă pentru orice tip de societăţi, inclusiv pentru societăţile private, familiale şi societăţile de stat.
Pentru a aduce un punct de vedere documentat şi a valorifica experienţa latină în dezbaterea mondială pe tema funcţionării sistemelor de guvernanţă, Comitetul de Integrare Latină Europa – America (CILEA) a decis realizarea unui ’’Studiu comparativ privind guvernanţa corporativă în ţările latine’’.
Aprobat de Consiliul Director în august 2013 şi ratificat de Adunare în decembrie 2013, acest Studiu s-a publicat în cadrul primului număr 1/2013 al colecţiei ’’Studii Internaţionale CILEA’’.
Studiul a fost realizat în colaborare cu CECCAR, organism profesional ce s-a ocupat şi de traducerea în limba română a versiunii oficiale a Studiului în limba spaniolă.
Ambele versiuni sunt disponibile la secţiunea publicaţii pe site-ul CILEA.
Socio de la red de
© 2013 CILEA - Comité de Integración Latino Europa-América
Si deseas recibir noticias del CILEA: